3.01.2013

Invitatiile de nunta

Invitatiile de nunta

Invitatiile poarta mesajul prin care le comunicati apropiatilor ca urmeaza sa va casatoriti. Ele spun multe despre stilul nuntii voastre.

Invitatia este prima care anunta marele eveniment al nuntii, de aceea este foarte important ca ea sa fie conforma cu personalitatea si principiile voastre. Invitatia comunica nunta prin toate aspectele ei, de la calitatea si culoarea hartiei pana la forma literelor, la plicul in care este pusa si, mai ales, prin mesajul scris.

Persoanele catre care este trimisa invitatia fac parte din grupuri diferite - parinti, frati, surori, prieteni, rude indepartate, colegi de serviciu, sefi, amici - si sunt de varste diferite, de la tineri la varstnici. De multe ori, invitatii nu-i cunosc pe ambii miri, ci doar pe unul dintre ei.

Toate aceste lucruri conteaza cand si trebuie avute in vedere atunci cand alegeti modelul si mai ales textul invitatiei, scris in limbaj acceptabil din punctul de vedere al protocolului. Adica fara exces de glumite dulci.

Forta simbolurilor

Ceea ce apare pe invitatiile de nunta poate trezi anumite perceptii, senzatii, sentimente, mai ales cand desenul sau ornamentarea invitatiei este reprezentarea sau sugestia unor simboluri adanc inradacinate in cultura, traditia sau religia comunitatii.

Cateva indicii
: de exemplu, in Egiptul antic, se credea ca inima contine mintea si sufletul; in China, este considerata sursa inteligentei; in cultura vestica, ea e locul emotiilor; pentru crestini, simbolizeaza iubirea de omenire, dragostea si mila nesfarsita; in iudaism, inima este locul vietii, simbolizand unitatea si tara natala.

Aripile sugereaza capacitatea de eliberare fata de materie, dar si proiectie; iar daca sunt atasate unor obiecte (cum ar fi inelele sau ingerasii) reprezinta spiritualizarea lucrurilor, ridicarea lor din planul profan.

Invitatii de nunta cu personalitate

Invitatiile de nunta ar trebui sa exprime personalitatea fiecarui cuplu, nu doar sa reprezinte stilul de nunta ci si scopurile si aspiratiile personale. Imi place la nebunie sa vad o invitatie de nunta facuta de un cuplu realizata sub forma unei mici opera de arta care reprezinta exact ceea ce sunt ei. Iata cateva idei pentru personalizarea invitatiei de nunta, idei mai putin traditionale:

Harta voastra

Daca va faceti o harta pentru ca invitatii sa ajunga mai repede la biserica si restaurant, puteti pune in ea pe langa informatiile legate de orientare, si unele detalii despre istoria voastra ca si cuplu. De exemplu treceti locul unde v-ati vazut prima oara, locul unde v-ati logodit sau restaurantul sau barul preferat. Harta va fi un obiect functional dar si o poveste a voastra care va va bucura invitatii.

Blazoane facute la comanda

Blazoanele de familie sunt metode frumoase de a reprezenta cultura familiei. Incearca sa creezi un blazon al nuntii cu detalii care sa va reprezinte pe amandoi. Acesta poate include initialele voastre, imagini grafice care sa reprezinte hobby-urilevoastre, unde stati, interesele voastre si asa mai departe. In asa fel veti crea o monograma cu mai mult de un caracter.

Ilustratii

Ce zici sa folosesti o ilustratie personala? Aceasta poate fi folosita chiar pe invitatie sau o poti pune pe etichetele de pe marturii sau pe programele de nunta

Semnificatiile simbolurilor de pe invitatiile de nunta

Forta simbolurilor

Randunicile sunt asociate caminului (isi fac cuib), primaverii si norocului.

Porumbeii simbolizeaza pacea dintre Dumnezeu si oameni (ei s-au intors pe arca lui Noe cu ramura de maslin); iar reprezentat cu un trandafir in cioc, e semnul interventiei divine.

Copacul
este simbolul vietii, al familiei, cu coroana in cer si cu radacinile adanc infipte in pamant, el face legatura intre oameni si divinitate.

Fundele pot fi interpretate frumos daca le vedem ca noduri in forma de aripi de fluture. Daca nodurile simbolizeaza legarea si eliberarea, ciclul vietii si al mortii, fluturele poate fi asociat cu sufletul, vara, bucuria, longevitatea, transformarea si frumusetea.

Cate lucruri ascunse intr-un simplu desen, nu-i asa? Alegeti-va invitatia si simbolurile care va reprezinta!

Indrazneste sa alegi invitatii mai putin conventionale. Propuneri si idei

Dar ce zici de un alt fel de invitatii? Diferite, originale, expresive, inedite?

Iata mai jos cateva ponturi si idei:

Invitatiile-ravas

Sunt extraordinar de ingenioase, starnesc curiozitatea si admiratia celor ce le primesc. Emotia descoperirii si designul deosebit ii vor surprinde placut pe invitati.

Invitatiile din sticla, geam

Alege sa imprimi textul pe bucati de sticla de diferite forme. Daca maestrul la care apelezi pentru executie este talentat, atunci il poti ruga si sa picteze ceva sau sa foloseasca fonturi si culori deosebite.

Indrazneste sa alegi invitatii mai putin conventionale. Propuneri si idei

Invitatiile-costum


Sunt usor de realizat si cu putina dibacie le poti confectiona si singura. Invitatiile vor fi de doua feluri: una care imita costumul, camasa si papionul ginerelui, si una care este decupata sub forma de rochita de mireasa. Tot ce trebuie sa faci este sa urmaresti liniile costumelor, iar dintr-o invitatie dreptunghiulara normala sa fauresti ceva inedit. Coloreaza-le cu negru si argintiu. De efect.

Invitatiile-naufragiate



E vorba de sticlute transparente, umplute cu nisip si scoici in care invitatii vor gasi un mic pergament imprimat cu textul ales de voi. Ideea este insolita, iar efectul va fi cel scontat.

Invitatiile–dulci


Da, ai citit bine! Este vorba despre invitatii ce sunt gravate in calupuri de ciocolata fina sau martipan.

Indrazneste sa alegi invitatii mai putin conventionale. Propuneri si idei

Invitatiile-magnet de frigider

Poti sa tiparesti detaliile nuntii voastre pe diferite materiale, de hartie sau nu, pe care apoi sa le plastifiezi si carora sa le atasezi pe spate magneti. Asa te vei asigura ca invitatii le vor pastra o vreme pe usa frigiderului!

Invitatiile-surpriza

In acest caz este vorba despre niste cufere in miniatura, alb perlat, cu dantela sau chiar de lemn, simple, ce ascund o comoara fermecata: un mic papirus imprimat!

Invitatiile-sticla de vin

Poti sa realizezi acest tip de invitatii imprimand textul pe o eticheta lata pe care apoi o vei lipi pe o sticla de vin de calitate. Domnii vor aprecia foarte tare acest gest, poti sa fii sigura de asta!

  Agenda Nunții Nunta perfecta nu este doar frumoasa, este unica si foarte personala, toate acele mici elemente alese cu grija o fac deosebi...