3.01.2013

Marturiile de nunta



Mirii ofera marturiil la receptie ca multumire pentru invitati ca au venit la nunta. Marturia este un mic obiect care arata aprecierea si este menit sa comunice afectiunea si gratitudinea mirilor celor care impartasesc cu ei ziua speciala a nuntii.

Traditia daruirii marturiilor dateaza din secolul 16, in Europa cand aristocratii ofereau cadouri (parfumuri sau produse de cofetarie) invitatilor care calatoreau zile sau saptamani pentru a ajunge la festivitati. Cateodata, erau oferite cadouri mai elaborate ca o demonstratie de darnicie a familie care gazduia evenimentul.

De exemplu nobilimea frantuzeasca oferea bomboniere din sticla sau cristal in care se aflau migdale glazurate. De-a lungul timpului, a devenit popular faptul de a oferi 5 migdale, marturie ce simboliza cele 5 sperantei ale noii familii: bogatie, sanatate, longevitate, fericire si fertilitate.

Miresele moderne se gandesc mult la marturii in dorinta lor de a oferi marturii creative care reflecta gusturile si personalitatea cuplului. De exemplu unele cupluri pot oferi cadouri legate de hobby-urile lor ca mingi de tenis, carti de joc sau alte obiecte. Alte mirese aleg sa-si extinda ospitalitatea din timpul nuntii si in viitor si ofera ceai, cafea sau pliculete de ciocolata calda.

Marturiile pot fi o extensie a tematicii nuntii. De exemplu la o nunta care a avut tematica plaja poti oferi o rama foto in forma de flip-flops sau lumanari in forma de scoici. La o nunta care are tematica legata de anotimpul in care se desfasoara poti oferi produse de cofetarie in forma de frunze sau o lumanare din gel care include frunze si culori pamantii.

Un trend in marturii este personalizarea lor. Cuplurile pot acum sa-si includa numele lor pe fiecare marturie in parte.

Atunci cand cauti marturii criteriul de baza este bugetul si apoi gustul personal. Istoria si traditia te poate ajuta sa oferi anumite marturii, dar in ultima instanta mireasa ar trebui sa decida ce marturie crede ea cel mai bine ca s-ar potrivi.



  Agenda Nunții Nunta perfecta nu este doar frumoasa, este unica si foarte personala, toate acele mici elemente alese cu grija o fac deosebi...