1.07.2023

Culoarea anului 2023 este Viva Magenta.


Institutul Pantone a ales culoarea anului 2023. Se numește Viva Magenta sau „roșul purpuriu care aduce un echilibru între cald și rece”. 



 "Am ales această culoare pentru că am simțit că este o nuanță neconvențională pentru o perioadă neconvențională, ceva care ne-ar putea prezenta o nouă viziune", a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al institutului, pentru TIME.

Viva Magenta, notează Esieman, comunică putere, dar într-un mod asertiv, nu agresiv.

"Este o culoare care vibrează cu adevărat cu vervă și vigoare, care demonstrează un nou semnal de putere, ceea ce este ceva de care avem cu toții nevoie pentru un viitor mai optimist. Sperăm că simbolismul din această culoare va crea o lume dinamică ce încurajează experimentarea".

Cum a fost aleasă culoarea

"Numele culorii în sine vă spune că aceasta este o culoare cu care să sărbătoriți, o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria. Este ceea ce noi numim o nuanță fără limite, o declarație cu adevărat remarcabilă. Este imposibil să intri într-o cameră dacă porți această culoare și să nu se îndrepte atenția spre tine. Este îndrăzneață. Este spirituală și incluzivă - îi primește pe toți și pe oricine cu același spirit rebel", a mai spus Esieman.

Institutul Pantone a anunțat care este culoarea anului 2023, fiind vorba despre o alegere îndrăzneață, gata să atragă toate privirile din încăpere în cazul persoanelor care o vor purta.

Este vorba despre Viva Magenta, o culoare descrisă ca un "roșu animat, care pulsează cu mișcare", „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria".

Ce semnificație are culoarea anului 2023, Viva Magenta 

Multă lume s-a întrebat care a fost motivul pentru care Institutul Pantone a făcut, de fapt, această alegere. Este o schimbare majoră față de nuanța aleasă pentru anul 2022 - Very Peri, care fost aleasă ca simbol al tehnologiei. De data aceasta, Viva Magenta își trage "rădăcinile" din natură și ne amintește că trebuie să trăim cu intensitate maximă și optimism fiecare clipă, dacă ne dorim să construim un viitor mai luminos. 


  Agenda Nunții Nunta perfecta nu este doar frumoasa, este unica si foarte personala, toate acele mici elemente alese cu grija o fac deosebi...