10.22.2013

Ce se schimba in viata ta cand ai un bebelus?

Pe langa imensa bucurie de a fi parinte, venirea pe lume a unui copil aduce multe schimbari in viata ta. Viata de cuplu, situatia financiara, statutul, libertatea de a pleca oricand si oriunde, toate trebuie de acum armonizate cu programul si responsabilitatile pe care le ai fata de tanarul membru al casei.
Desi este o problema comuna multor familii tinere, uneori situatia poate scapa de sub control. Ca sa nu ajungi intr-un astfel de impas, iata cum sa te obisnuiesti cu noul rol:
Banii
Multe femei, dinainte de a deveni mamici, obisnuiesc sa se descurce singure, altele muncesc poate chiar din vremea adolescentei. Acum, odata cu venirea pe lume a micutului membru al familiei, acestea sunt nevoite sa ramana acasa, fiind sustinute financiar de partenerul de viata.
Reluarea echilibrului: e important ca banii castigati de cei doi parinti sa fie tinuti la comun si gestionati pentru a va putea acoperi cheltuielile necesare. Centrati-va atentia pe beneficiile acestui lucru, a vietii impartasite si lasati lucrurile negative in uitare. Bucura-te de timpul in care nu mergi la serviciu si considera-l important pentru echilibrul sufletesc al copilului tau. Savureaza aceste momente, caci in curand te vei intoarce “pe baricade”.

Statutul
Dupa ce aduc pe lume un copil, multe femei afirma cu tarie” “Sunt doar mama!”, in timp ce partenerii lor de viata continua sa isi urmeze ambitiile si sa desfasoare in paralel atat activitatea de la serviciu, cat si exercitarea noului rol, acela de tata. In cazul femeii, totul tine de timp. Esti scoasa din ritm, insa doar pentru o vreme.
Reluarea echilibrului: desi parerea multor mamici este aceea ca ele nu se vor mai descurca la fel de bine cand se vor intoarce la serviciu, se pare ca angajatorii nu le impartasesc opinia. Acestia au afirmat ca femeile cu un copil sunt la fel de dedicate muncii la serviciu, iar altii chiar au afirmat ca acestea au devenit mai eficiente dupa intoarcerea din concediul pentru ingrijirea copiilor. Secretul reusitei este sa iti organizezi timpul in mod adecvat si sa nu te lasi prada grijilor pentru micut. Atunci cand incepi serviciul, te sfatuim sa gasesti o bona sau sa il lasi in grija bunicilor.
Libertatea
Viata ta pana la venirea pe lume a micutului era un sir de petreceri, intalniri cu prietenii, aerobic sau orice altceva iti trecea prin minte. Acum, ca tanara mamica, lucrurile stau altfel. Desi partenerul te ajuta cat mai mult posibil, greul cade tot in sarcina ta.
Reluarea echilibrului: este usor sa te impotmolesti atunci cand alaturi de tine sta mereu bebe, cu nevoile lui. Placerile si dorintele tale trec de multe ori pe locul secund. Insa este important sa nu uiti ca nu esti singura, iar tanarul tatic are si el responsabilitatile lui in ceea ce-l priveste pe bebe. Nu te lasa prada grijilor, ci fa-ti timp pentru tine, pentru placerile tale. Putina independenta nu va dauna nimanui, iar tie iti va aduce un echilibru de care ai nevoie pentru a putea continua.
Prieteniile
Pana nu de mult obisnuiai sa te intalnesti cu prietenii si sa povestiti cate in luna si in stele. Dar de la nasterea micutului tau, te surprinzi vorbind doar despre cel mic, iar in unele zile, prietenii parca au uitat de tine. Te surprinzi ca-ti suni sotul nu pentru ca ai avea ceva special de comunicat, ci doar de dragul de a vorbi cu un adult. El vine acasa cu intamplari noi de la serviciu, iar tu ai tot aceleasi povesti ca si ieri.

by ORA DE STIRI

  Agenda Nunții Nunta perfecta nu este doar frumoasa, este unica si foarte personala, toate acele mici elemente alese cu grija o fac deosebi...